Decem logoDecem text

Tavaszi testvérvárosi futórandevú - nyári melegben

Április első hétvégéjén Gerlingen önkormányzata és a KSG Gerlingen sportegyesület meghívására és Tata Város Önkormányzata anyagi támogatásával – immáron sokadik alkalommal – népes tatai csapat utazott a 26. Solitudelauf elnevezésű gerlingeni futóversenyre.

Az egyik futó, Gerlei Tamás így idézi fel a gerlingeni hétvége eseményeit:
„A versenyt az előző évekhez képest korábbi időpontra tették a szervezők, ennek ellenére az időjárásra nem lehetett panasz. Pénteken még szakadó esőben utaztunk a Stuttgart melletti testvérvárosba, hétvégére viszont beköszöntött a nyár. Szombaton már 24 ºC, a verseny idején, vasárnap pedig az ilyenkor szokatlan 28 ºC-os nyári hőség fogadott bennünket a zöldellő dombok és mezők között elterülő kisvárosban.
A testvérvárosi futókat mint mindig, ezúttal is Palágyi Béla és a KSG Gerlingen sportegyesület látta vendégül. A tatai delegáción, és a Sprint Futóklub tagjain kívül érkeztek futók a kelet-angliai Seaham és a francia Vesoul városából. Az angol Steve Hobday-t és a Younger házaspárt ezúttal is régi barátként üdvözölhettük, velük nagyon jó személyes kapcsolat alakult ki az elmúlt évek során.
A Solitudelauf napján berobbant nyártól mindannyian tartottunk, hiszen a hirtelen jött meleg alaposan próbára teheti a szervezetet. Ennek ellenére futóink az óvodás- és iskolásfutástól kezdve a 10 és a 21 kilométer hosszú megmérettetésen egyaránt képviselték a hazai színeket a közel 1000 fős mezőnyben. A „rövidebb” távon elindult a 84 éves Ötvös Feri bácsi is, aki a mezőny legidősebb tagja volt.
A Gerlingen feletti hegyen előbb a félmaraton, majd pár perccel később a 10 kilométeres táv résztvevői rajtoltak el, hogy a Solitude kastély melletti erdőkön át, a kitűzött távot maguk mögött hagyva befussanak Gerlingen főterére. Érdekesség, hogy a hosszabb táv útvonala elhalad az egykori Solitudering erdei autóversenypálya szomszédságában, ahol az 1960-as években Forma 1-es futamokat is rendeztek.
A célba egymást követően érkeztek futóink, először a 10 km-es távon, majd a félmaratonon indulók. 10 km-en a hölgyek mezőnyében Fogarasi Zsuzsanna és Bánszki Mariann, a férfiaknál Ötvös Ferenc, Crisan Marius, Lamatsch János (mindhárman korosztályos bronzéremmel), Mészáros János, valamint Gerlei Máté sikeresen teljesítette a távot. Félmaratonon a korábban itt kétszer is győzedelmeskedő Avar Andrásnak ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, amely egyben korosztályos győzelmet jelentett számára, én pedig az abszolút 10. helyen értem célba.
Szerencsére az időjárás a csapat gerlingeni tartózkodása alatt kegyes volt hozzánk, a verseny estéjén viszont újból beköszöntött a csapadékos „évszak”. Másnap a hazautat ismét szakadó esőben és viharos szélben tettük meg.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a meghívásért és a szívélyes vendéglátásért Gerlingen városának, testvérvárosi sportbarátainknak. Reméljük, hamarosan újra üdvözölhetjük őket a Tatai Minimaratonon.”

Dr. Kis Tiborné, a Sprint Futóclub versenyzőinek egyik kísérője számára is szép és emlékezetes élményeket hozott a gerlingeni kirándulás:
„Gerlingen városa Stuttgart mellett erdőkkel, szőlőültetvényekkel körülvett, csodálatosan szép völgykatlanban fekszik. Testvérvárosunk vezetői nagy szeretettel fogadták a futókat, akik immáron több, mint húsz alkalommal vettek részt ezen a versenyen. A város is ünnepi díszbe öltözve várta a vendégeket.
Tata és Gerlingen testvérvárosi kapcsolata az 1980-as években a futással kezdődött. A Sprint Futóclub akkori lelkes vezetői és tagjai a kapcsolatot a mai napig fenntartják. A hosszú évek alatt nemcsak a futók, hanem családtagjaik között is barátság alakult ki.
Ezen a mostani futóversenyen a legfiatalabb versenyzőnk 4 éves, a legidősebb 84 éves volt. Futóink sok szép helyezést értek el. Nem csoda, hogy lelkes kis csapatunk vidáman és élményekben gazdagon tért haza.
A szíves fogadtatásért és az ott töltött idő változatos programjaiért köszönetet mondunk Georg Brenner polgármester úrnak és a Palágyi házaspárnak. Reméljük, hogy ez a kapcsolat még sokáig fennmarad.
Mi is szeretettel várjuk gerlingeni futótársainkat és barátainkat az augusztus 6-án megrendezendő Minimaratonra!”

Eredmények:

Félmaraton (21 km) – 500 induló
3.   Avar András 1:17: 26 (Kat 1.)
10. Gerlei Tamás 1: 22:22 (Kat. 4.)

10 km – 473 induló
273. Fogarasi Zsuzsanna 54:40 (Kategória 4.)
457. Bánszki Mariann 1:12:41 (Kat. 4.)

51.  Gerlei Máté 43:05 (Kat. 4.)
71.  Crisan Marius 44:53 (Kat. 3.)
160. Lamatsch János 49:42 (Kat. 3.)
402. Mészáros János 1:02:25 (Kat. 5.)
467. Ötvös Ferenc 1:15:43 (Kat. 3.)

Diákfutás – 153 induló
30. Gerlei Csaba
90. Gerlei Dávid

Bambini futás – 139 induló
Gerlei Tünde

 

Cél
Célban
Sportbarátság
Gerlingen polgármesterével
Sprint emléklapok
Kicsik emléklappal
Palágyiékkal
Crisan-Fogarasi
Közös vacsora
Lamatsch János és Palágyi Béla
Category: