Decem logoDecem text

Hosszú hétvége Patarával - az anyanyelvi vetélkedőn győztes szőgyéni csapat Tatán

Mint az előző években, idén is egy hosszú tatai hétvége volt a Szőgyénben megrendezett 11. anyanyelvi játék győzteseinek jutalma. A hetedikes Váljent Bálint, Barna Flórián, Szász Mátyás és Laczkó Márk, valamint tanáruk, Polák Péter május 19-től 24-ig voltak a vendégeink.


A vendéglátók – mint mindig – igyekeztek színvonalas és szórakoztató programot összeállítani a fiúknak. A polgármesteri fogadást csütörtökön városnézés követte, s ismerkedtek nevezetességeinkkel, nem utolsó sorban a Petre-féle sütivel és fagylalttal!
A pénteki nap a testvériskolában zajlott. Kémia és angol órán vettek részt, találkoztak a „Fazék” tanáraival és tanulóival, majd Csiszár József fazekasműhelyében barátkoztak, „küzdöttek” a fazekas-koronggal, agyaggal. Délután a Kőkúti iskola tanuszodájában lubickoltak.
A szombat a Patara jegyében telt el, ahová a vendéglátókkal együtt látogattak ki, s vettek részt a török idők tatai eseményeit felelevenítő várjátékban.
Vasárnap Budapestet, a fővárost vettük célba, s a Csodák palotájában igyekeztünk végig próbálni mindent, amit csak kínált számunkra ez a valóban érdekes és szórakoztató tárháza a fizikai jelenségeknek. Délután Jack Sparrow kapitányt kísértük el a Karib-tenger veszélyes vizeire, az örök ifjúság italát keresve a moziban, s csak miután ezt megtaláltuk tértünk vissza Tatára. Bár a nagy meleg elbágyasztotta a fiúkat kicsit, azért még a vasárnap estébe belefért egy-egy szalonnasütés, vagy a kerti medencében egy kora esti „csobbanás”.
Hétfőn Győrbe ment a kis csapat. Itt az élményfürdő örömeit élvezték a fiúk - reggeltől délutánig.
A kedd - immár hagyományosan – a hazautazás napja, ami reggel a „búcsúztatással” kezdődik a polgármesteri hivatalban. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester kívánt jó utat a gyerekeknek, s utána az egyik leginkább kedvelt program, a Tatai Televízió stúdiójának meglátogatása következett. Megismerkedhettek a fiúk a kamerákkal, kipróbálhatták a technikai berendezéseket, s – természetesen nem lehetett kihagyni! – megnézték a róluk készült csütörtöki híradó-részletet. Utána a Kuny Domokos Múzeumban egy érdekes foglalkozás keretében könyvet készíthettek, melyet ajándékba meg is kaptak. A középkori nyomdatechnikát is bemutatta egy „vendég-nyomdász”, s akinek kedve volt, nyomtathatott saját kezűleg egy apróságot.
Ezután már csak a hazautazás következett – lezárva ezt a rövid, de tartalmas hetet. A fiúk láthatóan jól érezték magukat, sok barátot szereztek Tatán, s bízunk benne, hogy szívesen jönnek ezután is hozzánk! Sajnos jövőre már nem versenyezhetnek, hiszen 8. osztályosok nem indulhatnak az anyanyelvi vetélkedőn. De remélhetőleg szeretettel gondolnak vissza mindazokra, akik gondoskodtak arról, hogy jól érezzék magukat ebben a pár napban: elsősorban is a vendéglátó családokra (Jób Csongorra, Ádám Tamásra, Savanyu Péterre, Török Istvánnéra és családtagjaikra), a Fazekas Utcai Általános Iskola pedagógusaira (Sárközi Krisztinára és Lakné Illés Zsuzsannára), a polgármesteri hivatal munkatársaira (Osgyáni Zsuzsannára, Juhász Péterre és Németh Jánosra) - és budapesti kísérőjükre

Kristófné Szabó Szerafina
könyvtárosra

Hosszú hétvége Patarával - az anyanyelvi vetélkedőn győztes szőgyéni csapat Tatán
Hosszú hétvége Patarával - az anyanyelvi vetélkedőn győztes szőgyéni csapat Tatán
Hosszú hétvége Patarával - az anyanyelvi vetélkedőn győztes szőgyéni csapat Tatán
Hosszú hétvége Patarával - az anyanyelvi vetélkedőn győztes szőgyéni csapat Tatán
Category: