Decem logoDecem text

I. Tata - Szőgyén kerékpártúra

2011. június 3-án, pénteken reggel 8 órakor egy 13 fős, túlnyomórészt középiskolás fiatalokból álló társaság indult útnak kerékpárral – szlovákiai testvértelepülésünkre, Szőgyénbe. A túrára – amelyet a jövőbe vetett bizakodással akár az I. Tata-Szőgyén kerékpártúrának is nevezhetünk – a Tatai Városi Diákönkormányzat kezdeményezésére kerül sor.

A biciklista diákokat (Lunczer Vivient, Hugl Pétert, Erdélyi Csillát, Avramcsev Gergelyt, Kasznár Dávidot, Kovácshegyi Bencét, Rábl Viktort, Pikács Pétert az Eötvösből és Orsó Gábort a Talentumból) dr. Varga András önkormányzati képviselő és Dózsa Eszter diákpolgármester vezeti. Felnőtt kísérőként csatlakozott hozzájuk Mürkl Levente, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi referense, és Kollár Zsuzsanna önkéntes. A kerékpárosokat a Tatai Városgazda Kft. gépkocsija kíséri, Pentz Józseffel a volánnál.

A kerékpártúra résztvevői egy éjszakát töltenek Szőgyénben, szombaton ebéd után indulnak haza. A tatai drótszamarasokat Szőgyén önkormányzata és diákönkormányzata látja vendégül.

(Osgyáni Zsuzsanna)

I. Tata - Szőgyén kerékpártúra
I. Tata - Szőgyén kerékpártúra
Category: