Decem logoDecem text

Határtalan szeretettel a Délvidéken - tatai iskolások Magyarkanizsán

Június elején 4 napot tölthetett 63 vaszarys kisdiák a Vajdaságban a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. jóvoltából. Az Alaptörvény keretében Magyarország felelősséget érez a határon kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását. A HATÁRTALANUL! program BGA-12-HA-01 Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázatának célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítése.

Június 2-án a Vaszary János Általános Iskola udvaráról indult útnak a diáksereg. Az úti cél Magyarkanizsa, Tata testvérvárosa volt.

A program részeként a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulóival közös tanórák zajlottak. Rendhagyó fizika órán érdekes kísérleteket mutattak be tanítványaink Avramcsevné Hegedűs Ildikó vezetésével. Rajzórán nagyon szép linómetszeteket készíthettek a magyarkanizsai gyerekek Réti András irányítása alatt. A testnevelést oktató tanárnő helyett a helyi 7. b osztályban Kele Zoltán vezetése mellett zajlott le az egyik óra, melyen sorversenyezhettek a diákok. A jó hangulatú vetélkedő után megajándékoztuk a helyi csapatok résztvevőit diákjaink által készített meglepetésekkel.

Természetesen kulturális programok is színesítették a négy napot. Látogatást tettünk a kanizsai Városházán, kirándultunk Zentán, az 1697-es törökök elleni csata színhelyén, megcsodáltuk Szabadka gyönyörű épületeit, műemlékeit, Kosztolányi szülőházát, megnéztük a palicsi állatkertet és a tavat.

Rengeteg élménnyel gazdagodva térünk haza június 5-én a kora esti órákban.

A kirándulást megelőző és az ottani feladatok végrehajtását segítették még Hohner Natalja, Lázár Katalin, Mészárosné Nagy Éva tanárnők és Tar József igazgató úr.

A magyarkanizsai emberek kedvességét nem felejtjük el, örökre szívünkbe zártuk őket. Talán még egyszer visszatérünk hozzájuk.

Mészárosné Nagy Éva igazgató-helyettes

 

 

Határtalan szeretettel a Délvidéken - tatai iskolások Magyarkanizsán
Határtalan szeretettel a Délvidéken - tatai iskolások Magyarkanizsán
Határtalan szeretettel a Délvidéken - tatai iskolások Magyarkanizsán
Category: